תאילנד כשרה
Dorit-Shai Dykan
יומן מסע תאילנד 2018
מי?
משפחת דיקן. 6 נפשות.
שומרי שבת וכשרות.
אבא ש"י, אמא דורית, צבי 9, דותן 6 וחצי, כרמל כמעט בת 4 ורוני בת 10 חודשים.
מה?
טיול בן כמעט 3 שבועות לתאילנד. כשבוע וחצי צפון תאילנד, כשבוע וחצי דרום.
צ׳יאנג מאי, פאי, פוקט, קראבי (ריילי ביץ׳), בנגקוק.
למה?
ליצור חוויה משפחתית מיוחדת, מלמדת, מגבשת. לראות עולם אחר, תרבות חדשה, צורות חיים אחרות.
עכשיו?! אבל יש מסגרות!
נכון. אבל רצינו להספיק להנות מתאילנד לפני בוא העונה ה"רטובה". זה אכן הוכיח את עצמו. מעט מאוד גשמים, ובעיתויים שלא פגעו באיכות הטיול.
כמה?
כרטיסי טיסה הוזמנו אחרי שמספר חודשים ישבנו על המחשב וניסינו להבין תנודות מחירים עד שהזמנו כרטיס לאדם ב800 דולר. אחלה מחיר לטיסת לילה ישירה.
מלונות עלו בין 200 ל 500 ש"ח ללילה לחדר (הזמנו שני חדרים עם דלת מקשרת).
טיסות פנימיות ובתי מלון הוזמנו מהארץ.
אתרים ואטרקציות נסגרו במהלך השהות.
מקדימים תרופה למכה:
חיסונים כחודש מראש במרפאת מטיילים במכון מור. תינוקות מתחת לגיל שנה הם לא מחסנים, יש לגשת למרפאות של משרד הבריאות לשם כך. גילוי נאות: לא חיסנו את הקטנה.
פגישה עם רופאת המשפחה ורופאת הילדים, בקשת מרשמים לכל מחלה שעלולה לתפוס בניכר (אנטיביוטיקות מסוגים שונים, טיפות עיניים, טיפות אוזניים, משחות אנטיביוטיות, טיפות לאלרגיה, כדורי קל בטן, משטחי גרון, משככי כאבים ועוד).
מה אורזים? איך מתארגנים?
יצאנו עם 3 מזוודות גדולות:
ביגוד (ביגוד לחמישה ימים לכל אחד).
"בית מרקחת" – כלי רחצה ותרופות.
"הצרכנייה" – אוכל וכלי מטבח.
בנוסף, לכל ילד תיק גב משלו ובו סווטשירט, חוברות צביעה / חוברות לימוד, קלמר, משחקי קלפים / בובות וכרית תומכת לטיסות ולנסיעות הארוכות.
בתיק גב הגדול שלנו: נשנושים, שתייה, טיטולים, מגבונים ובגדים לתינוקת ותיק עזרה ראשונה.
הצבא צועד על קיבתו:
הטיול נבנה כך שנאכל מידי ערב ארוחה חמה אחת לפחות במסעדות של בית חב״ד, למעט 2 מוקדי נסיעה בהם נסענו ל 3 ימים למקומות מרוחקים. בימים אלו קנינו מנות ארוזות בבית חב"ד. הם ציידו אותנו בארגז קלקר גדול, מילאנו בקרח, והרי לנו אוכל לימים הקרובים. בנוסף, הבאנו מהארץ כירה חשמלית, מחבת, סיר, שמן ופסטות ו"חיזקנו" את הארוחות של בית חב"ד עם פסטה טרייה וחמה.
האוכל במסעדות של חב״ד טעים, אסתטי ובמחירים מעולים (לדוגמה, מנה בשרית, תוספת וסלט ל 6 נפשות, ועוד כמה נשנושים מהמכולת יצא יחד בין 750 ל- 1200 באט. בבית עולה יותר…
בבתי חב"ד השונים קנינו לחמניות טריות, טונה, במבה, ושוקולדים לנשנוש כשנגמרה האספקה מהארץ (מוצרים מיובאים מהארץ לא זולים!).
הבאנו מהארץ: סיר, מחבת, שמן, פסטות, רטבים מוכנים לפסטה, קוסקוס, תרווד, כף, סכו״ם רב פעמי, וגולת הכותרת: כירה קרמית חשמלית (200 ש"ח בהיפר רוזנפלד, שוקל מעט, עובד מעולה!).
מכאן שבישול חביתות בבקרים ופסטות כשמתחשק, או מרק ירקות הופך להיות סיפור פשוט וקל.
בנוסף הבאנו קורנפלקס, וכמה קרטוני חלב עמיד, מארזים של עוגיות חיוכים, לחמיות ושאר נשנושים.
שייקים ופירות חתוכים קנינו בכל הזדמנות.
לא היינו רעבים לרגע.
22.4 – יום ראשון
23:00 טיסת אל על ישירה לבנגקוק.
את הצ׳ק אין לטיסת ההמשך לצ׳יאנג מאי אל על עשו לנו כבר מהארץ, לקח קצת יותר זמן, אך חסך תקשורת בלתי אפשרית עם התאילנדים בשדה התעופה בבנגקוק (היינו גבוליים עם המשקלים ושמחנו על האפשרות שהכל יהיה מוסדר מראש).
הזמנו מראש מקמות מיוחדים לצד המושב אליו ניתן להצמיד עריסה. הקטנה ישנה מעולה בזכות זה רוב שעות הטיסה.
כדאי גם להזמין ארוחות ילדים לטיסה. (לא ברור למה זו לא ברירת המחדל כשמזמינים מקומות מתחת לגיל מסויים… זה מה יש).
23.4 – יום שני. נחיתה בתאילנד!!
מבנגקוק טיסת המשך ישירה לצ׳יאנג מאי והגעה למלון פלאזה (המחיר כ 4000 באט ללילה לשני החדרים).
המלון במיקום מצוין, 10 דקות הליכה מבית חב״ד, 5-7 דקות הליכה משוק הלילה של צ׳יאנג מאי.
מתמקמים ויוצאים לארוחת ערב בבית חב״ד.
בשבוע של צ׳יאנג מאי, הוצמד אלינו נהג חמוד בעזרתו של אסף מטופר טורס. תג מחיר באזור 2500 באט ליום (בנסיעה הקשה לפאי המחיר גבוה יותר – 4500 ליום), אבל נוחות שאין לתאר! מעברים קלים, עצירות פיפי – אוכל מתי שצריך עם הילדים, ציוד שנשאר באוטו ולא כל היום פריקות והעמסות.
אסף דאג לנו פעמיים במשך השהות בצ'יאנג מאי לאיסוף והחזרה של כביסה. שרות מעולה! חסך לנו הסתובבות עם שקי כביסה ברחובות.
24.4 – יום שלישי
פארק המים בגראנד קניון של צ׳יאנג מאי. פארק מגניב בסגנון ווייפ-אאוט, מתנפחים, אומגות למים, טרמפולינות, מגלשות, קירות טיפוס והכל בתוך מי המחצבה של הקניון. התאים לשני הבנים (גם לבן ה-6 שעוד לא יודע לשחות).
יש גם מתחם גדול ומספק של בריכה ומתנפחי מים לפעוטות, בית קפה, שייקים, פירות חתוכים, מקלחות, מלתחות. מקום מושלם!! אסור להכניס אוכל ושתייה מבחוץ, אנחנו אכלנו בכניסה לפארק (יש שולחן פיקניק חמוד) סנדוויצ'ים, ובפארק עצמו קנינו שייקים ופירות.
משם המשכנו לספארי לילה. הגענו מיד עם הפתיחה, כך שהספקנו לראות את החיות ערות באור דמדומים (הבנתי מהביקורות שהגעה מאוחרת תביא לשעמום בחלק הפתוח של הספארי, כיוון שכל החיות ישנות ויש חושך מצרים).
נוסעים ברכב ספארי ובדרך רואים את החיות, חלק ממש נכנסות לרכב כדי לאכול (ג׳ירפות!!). מומלץ לקנות אוכל להאכלה בכניסה לפני הכניסה לרכב.
בספארי יש גם מופע אריות, נמרים, דובים, ו…בינינו, כנראה אילוף לא ידידותי של בעלי החיים, מהמופעים יצאנו בתחושה לא נוחה.
המקום מאורגן באופן כזה שגם אם גשום – רוב השבילים ומקומות הישיבה מקורים.
מופע ריקודים מרשים, מזרקה מוזיקלית יפה ולסיום מופע חיות ספארי.
יום מוצלח מאוד ומומלץ!
25.4 – יום רביעי
נסיעה לפאי! נוסעים עם מזוודה אחת בלבד. כל הכבודה שלנו נשארת בשמירת חפצים במלון פלאזה בצ׳יאנג מאי.
כ-3 שעות נסיעה, מתוכן שעה וחצי מפותלת (מאוד!). צריך להיערך ולדעת מה אופי הנסיעה. אין אטרקציות בדרך, רק עצירות פיפי וקנייה של שייקים ופירות פה ושם.
בסוף הדרך: פאי! עיירה מקסימה, סביבה כפרים ועיירות פשוטות, כפריות, טבע פראי, בתולי, נוף עוצר נשימה ותאילנד שעוד לא נגועה בתיירותיות יתר.
ישנו בריזורט מקסים ומסודר -קוורטר (כ5000 באט לשני החדרים), בריכה יפה וחדר אוכל פתוח (מציינת כי נתנו לנו לבשל בו בחופשיות גם מחוץ לשעות הפעילות הרשמיות של חדר האוכל).
טבילה ראשונה בבריכת המלון, ונסיעה למפל שאמור להיות מהמם, אבל הגענו על הגבול שבין העונה היבשה לרטובה, כך שהמפל היה יבש ומצחין.
חדורי מוטיבציה המשכנו משם לפאי קניון ׂ(Kong Lan), צוק מרהיב עם מעברים צרים, מפחידים ומגניבים (אני שקשקתי, הילדים היו נלהבים מהאדרנלין).
שייקים קרים בירידה ולמלון.
המלון באדיבות רבה אפשר לנו לחמם את האוכל מבית חב"ד במיקרו של המטבח. המטבח וחדר האוכל הם מתחם פתוח, כך שיכולנו להיכנס, לחמם או לבשל (הכנו שם פסטה בערבים) מתי שרצינו!
26.4 – יום חמישי
בוקר טוב! מביאים למטבח את המחבת שלנו, השמן והתרווד, והרי לנו בצלחות חד"פ וסכו״ם שהבאנו מהארץ, ארוחת בוקר המורכבת מחביתות כשרות, לחמניות מבית חב"ד, ירקות ופירות טריים מהמלון. תענוג!
lot cave שמורה מרהיבה!! כשעה נסיעה מהעיר פאי, שמורה המתוחזקת ע״י אנשי הכפר הסמוך. בשמורה מערת נטיפים עצומה, שיט בסירת במבוק צרה. ניתן לקנות אוכל לדגים בכניסה ולהאכיל את הדגים הגדולים בזמן השיט. המסלול מודרך ע״י מדריך מקומי הנושא עששית נפט לצורך התאורה. חוויה מיוחדת ומומלצת!
הדרכים יפהפיות, האנשים וצורת החיים שלהם מעניינים מאוד והנוף עוצר נשימה.
בערב יצאנו לשוק הלילה בwalking street של פאי (לא להתבלבל עם השוק המקומי המצחין… מרחק 10 דקות הליכה ממנו) אוכל רחוב (corn please, no oil, no butter…), דוכנים ואוירה טובה. מומלץ!
יש שאטל של המלון הלוך וחזור מהשוק. בתיאום טלפוני. פעיל עד 22:00.
27.4 – יום שישי
נוהל ארוחת בוקר כמו אתמול. טעים ומזין.
לפני הצ׳ק אווט – טבילה אחרונה בבריכה, נשארים בבגד ים ונוסעים ל Sai Ngam hot spring. פשוט מקום קסום! המים החמים צלולים ומזמינים. מכיוון שמיהרנו להספיק לחזור לצ׳יאנג מאי לפני שבת, נשארנו בשמורה רק כשעה וחצי. בדיעבד היינו מחליפים בין הימים של Grand Canyon והמעיינות החמים כיוון שאפשר היה לשהות שם עוד זמן רב.
הכרנו שם משפחות מקומיות חמודות שבאו לטבול גם הם במעיינות, הילדים החמודים שלנו מצאו שפה משותפת עם הילדים המקומיים, והמשחק והתקשורת ביניהם היו שובי לב.
עולים על הוואן ומתחילים את הדרך חזרה לצ׳יאנג מאי. הדרך חזור קשה ומלאת בחילות מאשר הדרך הלוך, אבל הילדים התגברו יפה, מגיעים למלון, מקלחות, קניית האגן דאז לשבת, ו… יוצאים להדלקת נרות בבית חב״ד.
שבת פרשת אחרי מות קדושים 27-28.4.
תפילות, סעודות שבת, דברי תורה, פטפוט מונחה והיכרות של המטיילים בסיום הארוחה, חברות וקשר שקשה להסביר בין הילדים שלנו לילדי הרב והרבנית, אוירה חמה, נעימה, דבורה מקסימה אחת, משפחות ומטיילים יקרים וחמודים… הייתה שבת מדהימה!
מוצאי שבת – שוק הלילה של צ׳יאנג מאי. מקום מעולה לקניית פיצ׳פקס, חיקויי מותגים למיניהם, שוק כיפי וזול.
29.4 – יום ראשון
התחלף לנו הנהג. מתגעגעים למינג, מתרגלים לגולני…
נוסעים לחוות הפילים הטיפולית Maerim Elephant Sanctuary כ-45 דקות נסיעה מהמלון.
בכניסה לחווה מקבלים חליפה, יש בר של פירות וירקות חתוכים למבקרים, וגם אוכל מבושל. אנחנו הסתפקנו בפירות, בירקות ובסנדוויצ׳ים מבית חב״ד שקנינו בבוקר.
מדריך חייכן וחמוד הסביר לנו על אופיו של כל פיל, מה הן מילות העידוד לפילים, הזהיר ממה יש להישמר ואיך לטפל בפילים.
חתכנו להם אוכל, האכלנו, התחבקנו והתנשקנו איתם (אחד הפילים כמעט שאב לש״י את הלחי מרוב אהבה!) ויצאנו עם הפילים לטיול רגלי בחווה. עצירת האכלה נוספת, והמשך טיול עד לנהר. שם מה שהתחיל ברחיצת הפילים הסתיים במלחמת מים בין המשפחה שלנו לצוות החווה. היה מרענן וכיפי! אין רכיבה או פעלולי קרקס בחווה. כל כולה טיפול בפילים. אולי פחות מגניב ואטרקטיבי מחוות אחרות, אבל בוודאי יותר הומני.
משם נסיעה ל Bua Tong Waterfalls, שמורת טבע מהממת, מומלצת וכיפית. בשמורה ישנה ירידה די ארוכה לצד מפל שוצף, בסיומה מתחילים את העלייה במעלה המפל – בתוך המים עצמם. אבני המפל מחוספסות ומונעות החלקה. תחושה מיוחדת ומרעננת. עשינו את הסיבוב הזה 3 פעמים.
הבנות הקטנות נשארו בבריכות השכשוך היפהפיות במעלה המפל ולא השתעממו לרגע. המקום מתאים לכל המשפחה.
בערב נפרדנו מהנהג בכניסה לעיר העתיקה בצ׳יאנג מאי, ומשם נכנסנו לsunday market, שוק לילה מקומי אדיר! לא הספקנו ללכת את כולו, הילדים כבר היו קרועים מעייפות, ובכל זאת, כל מה שראינו היה צבעוני, יפה, ריחני ומלא אווירה!
משם מונית לבית חב״ד. ארוחת ערב חמה ולישון.
30.4 – יום שני
יום אחרון בצ׳יאנג מאי! בתכנית המקורית תכננו לטייל ב doi atnon שמורת טבע שאומרים שהיא יפה ומומלצת, אבל היינו עייפים מכל הנסיעות. החלטנו לעשות יום רגוע בקרבת המלון. הלכנו למוזיאון התלת ממד, חוויה אדירה לכל המשפחה. כולנו נהנינו בטרוף. יש להגיע עם ים מקום במצלמה כי מתחשק לעצור כל רגע ולצלם. מקום מגניב, מושקע ועשוי מעולה.
יתרון נוסף, ניתן לצאת ולחזור שוב במהלך היום, כך שעשינו את הקומה הראשונה, יצאנו לארוחת צהריים בבית חב״ד (דקה הליכה), וחזרנו לקומה השנייה שבעים ומרוצים.
מהמוזיאון הליכה רגלית לארוחת ארבע מרעננת ומפנקת בהאגן דאז, ומשם, דרך דוכנים וחנויות, כל המשפחה יחד לפוט מסאז׳. התגלגלנו מצחוק לראות את הילדים מתפנקים במסאז׳ ומתפתלים מצחוק מהדגדוגים.
1.5 – יום שלישי
אורזים, נפרדים מאסף האדיר, עולים על הואן ונוסעים לשדה התעופה.
Puket, here we come!!
טסים עם air asia המבורדקים והמבולגנים.
מחכים בגייט, מעבירים את כולם לגייט בקומה אחרת.
עולים על המטוס, מתמקמים, מתיישבים, הדיילות עושות את מופע ה ״מה יקרה אם כולנו נתרסק, תדעו להפעיל חגורות הצלה ולמצוא את הדרך ליציאות החירום״, מסיימות, המטוס משמיע קולות ולא זז.
תקלה.
מורידים את כולם.
מחכים בגייט.
קריאה בכריזה, נא לעבור לגייט אחר. עוברים.
קריאה בכריזה, נא לעבור לגייט אחר, עוברים.
שיגעתם.
מפה לשם אחרי מספר מעברים עם כל הפקלאות – הכריזה מכריזה לחזור לגייט המקורי!
עולים למטוס. לאותו מטוס אגב…
הופעת דיילות ״מה יקרה אם כולנו נתרסק״ ובשעה טובה – ממריאים!
שעה וחצי של טיסה נוחה, העבירו אותנו לספסל עם מקום ריק עבור רוני שישנה כל הדרך.
הגענו לפוקט.
לפני היציאה, עוד בתוך הטרמינל יש עמדות של הזמנת מוניות. עמדה ראשונה ביקשה עבור ואן 1400 באט, בדוכן השני כבר ביקשו 1200. סגרנו על 1100 מהטרמינל למלון בחוף פטונג. כשעה נסיעה.
הגענו למלון graceland. המלון גן עדן לילדים. 3 בריכות שונות וכיפיות, מועדון לפעוטות, אולם באולינג, אולם סנוקר. הילדים התלהבו מאד!
מבחינת חדר, ביקשנו 2 connected rooms, הזמנו מהארץ ונעזרנו במרכז למטייל שסגרו לנו בסוף סוויטה ענקית ונוחה מאוד, עם שני חדרי שינה עם חדרי רחצה גדולים ומפנקים וסלון גדול שצופה לבריכה. עלות של כ-9000 באט ללילה דרך המרכז למטייל.
הגענו מאוחר בערב בגלל עיכובי הטיסות, התאקלמנו בחדר, ובערב – ארוחת ערב בבית חב״ד החדש והמושקע בפוקט (מרחק 7 דקות הליכה). מצטיידים בלחמניות למחר (מגיעות ארוזות בשקיות ואקום ונשמרות היטב), מחדשים את מאגר הטונה והבמבות, פוגשים פרצופים מוכרים שהכרנו עוד בצפון, ומתעלפים מעייפות.
2.5 – יום רביעי
יום היכרות עם מתקני המלון.
רחצה בבריכות השוות, פעילויות עם צוות הבידור החמוד שעבר בין המשפחות והילדים וממש עשה כיף, משחק באולינג מותח (האימונים השתלמו. בסוף הצלחנו לסיים את המשחק עם כמה נקודות…).
בערב – בית חב״ד.
המרכז למטייל צמוד לבית חב״ד, עם תום הארוחה ירדנו וסגרנו טיול למחר.
3.5 – יום חמישי
ארבעת האיים.
המרכז למטייל הזמינו וואן שעבר בין בתי המלון ואסף את המוזמנים לטיול.
נסיעה של כשעה לנקודת האיסוף, עלייה לאנייה, כולם אדיבים, עוזרים עם העגלה ועם הילדים, ויציאה להפלגה.
באנייה קולה בבקבוקי זכוכית ומים קפואים מוגשים חופשי, כמו כן פירות חתוכים ומפנקים.
באנייה גם מוגשת ארוחת צהריים חמה המבושלת במקום, אנחנו, כאמור, נהנינו מלחמניות שקנינו מבעוד מועד בבית חב״ד וטונה.
השייט בנוי כך ששטים כשעה וחצי לאי הרחוק ביותר, ומשם עצירה בשלושה איים נוספים – עם כיוון הנסיעה חזרה.
האי הראשון – האי של ג׳יימס בונד. הירידה מהאנייה היא קודם כל לסירה קטנה יותר, וממנה ירידה לאי עצמו. זה סרבול לא קטן עם תינוקת. אי אפשר לעשות את זה עם עגלה. רק על הידיים או במנשא, רק שהיה כל כך חם שהמנשא היה בלתי אפשרי לקטנטונת, אז היינו איתה כל הזמן הזה על הידיים. כבר ידענו פעילויות מהנות יותר עבורה.
באי עצמו: קצת הליכה בין הסלעים, קצת הזעה בין הנקיקים, הרבה מסחריות ודוכנים של שטויות, שייקים, קוקוסים ומזכרות, בחלק האחורי רצועת חוף קטנה וחביבה לשכשוך ורחצה. 20 דקות באי ועולים חזרה לסירה וממנה לאנייה.
בשלב זה הוגשה ארוחת צהריים.
שני האיים הבאים כללו ירידה לשיט בקאנו (קייאק…). ירדנו כל פעם הורה אחד עם 3 ילדים. ההורה השני נשאר עם הקטנטונת באנייה למשך כ-20 דקות.
העצירה הרביעית הייתה בסמוך לאי, ולא כללה ירידה לחוף, אלא שחייה בים וקפיצה מהאנייה למים (המעופשים משהו). 20 דקות של שכשוך, שחייה ותחרות אגו בין הקופצים השונים למים, וחזרה לחוף מבטחים בפוקט.
לסיכום היום: הדרך הלוך באנייה הייתה ארוכה. העסקנו את עצמנו בירידה לחלק הקדמי של האנייה, בביקור רב החובל בעמדה שלו, חיפשנו דגים, מדוזות, ראינו סירות ואיים יפים, וזה די מיצה את עצמו באיזשהו שלב. הילדים, שיודעים להעסיק את עצמם יפה, התעייפו מחוסר מעש.
הביקור באיים חמוד – לא מלהיב.
סך הכל יום נחמד. לא יותר. ויחד עם זאת – לא מצטערים שעשינו אותו.
חוזרים למלון ב- 17:30, טובלים בבריכה והולכים לחגיגות ל״ג בעומר בבית חב״ד.
פוגשים פרצופים מוכרים, מתחילים להרגיש קצת משפחה ומתעלפים מעייפות.
4.5 – יום שישי
יום ים!
ארוחת בוקר במלון הכוללת לחמניות מבית חב״ד, טונה, קורנפלקס של קלוגס (כשרים בכל הסופרים!) ופירות של המלון.
יורדים לחוף. קונים דלי, כף, גלגלי ים ואבובים.
שוכרים 2 כיסאות חוף ושמשיה.
קונים תירס בטיילת (no oil, no butter please).
החוף – מושלם! שמש טובה, גלים בדיוק במינונים המתאימים. החול לבן, נקי ורך.
פשוט כיף!
אחר הצהריים מוקדש לפיצול מגדרי: הבנים לבאולינג והבנות למסאז׳ ותסרוקות על החוף. חלוקה מוצלחת. החיסרון, אנחנו בחופים, מלאי חול, וכרמל מסרבת לפרק את הצמות ולחפוף את השיער. שרדנו עם הרסטות כדי לספר.
מתארגנים מהר מהר ויוצאים לקבלת שבת בבית חב״ד.
4-5.5 – שבת פרשת אמור
בעצתם של הרב והרבנית בבית חב״ד פנינו לאחת מסוכנויות הטיולים הישראליות ברחוב וביקשנו מהעובדים התאילנדים בעבור 200 באט ללוות אותנו עם העגלה בשבת מהמלון לבית חב״ד ובחזרה (ענייני ערוב). נחמד להכיר חברים חדשים.
שבת יפה וחגיגית בבית חב״ד.
6.5 יום ראשון – נוסעים לקראבי.
וואן אוסף אותנו על הבוקר מהמלון, נסיעה של כשעה עד למזח ממנו יוצאות הסירות לריילי-ביץ'.
הדרך היחידה להגיע לריילי-ביץ' היא בסירות דייגים קטנות ממונעות. הולכים על המזח, מעמיסים את המזוודות (כולם אדיבים ועוזרים עם העגלה, עם הילדים ועם המזוודות) ושטים בסירה הממונעת כרבע שעה עד לצד המזרחי של ריילי-ביץ'. אנחנו לא מפסיקים להתפעל מהדרך המיוחדת להגיע לחוף הקסום הזה!
ש"י הולך למלון וחוזר עם עובד המלון שמגיע עם עגלה גדולה עליה מעמיסים את כל המזוודות, והולכים כ-7 דקות לרצועת החוף המערבית בה ממוקמים המלונות.
עושים צ'ק אין ב-Railay Village Resort (כ 7000 באט לשני החדרים דרך המרכז למטייל). מלון מקסים, חדר מצוין עם דלת מקשרת, החדר יושב על שפת הבריכה (צריך הנחיות ברורות לילדים בנוגע למדיניות כניסה לבריכה. אין גדר, אין מציל!).
גם כאן היו אדיבים בנוגע לחימום האוכל במיקרו ובטיגון החביתות בבוקר.
מה שנשאר מהיום הראשון הוקדש לרצועת החוף של המלון.
אין בחוף כיסאות או מיטות שיזוף. כדאי להצטייד במחצלות (אפשר לקנות בWalking Street).
חוף מקסים, צדפים, אבנים יפות.
השיא הוא לקראת ערב, כשמתחיל השפל, אז מתגלים סרטני חולות קטנים, צדפים מיוחדים ושפע של דגים. השקיעה מרהיבה. מילים רק יקטינו את עוצמת היופי.
7.5 יום שני
מתנהלים בנחת.
ארוחת בוקר, טבילת בוקר בבריכה, הליכה לחוף (3 דקות הליכה נינוחה…).
משם הליכה דרומה לאורך החוף, טיפוס סלעי וירידה לרצועת חוף אחרת, חוף סלעי יותר, פראי, החוף עצמו לא חולי, אלא עשוי שברי צדפים ואבנים. חיפוש ואיסוף צדפים ואבנים יפות זו חוויה בפני עצמה בחלק זה.
קצת הסתובבות ב-Walking Street (ברים, מכולות, חנויות מזכרות, שייקים, מוזיקה טובה… חמוד מאוד. לא זול באופן מיוחד).
בערב טקס שקיעה.
ארוחת ערב ולישון.
8.5 יום שלישי
מתנהלים בנחת.
ארוחת בוקר, טבילת בוקר בבריכה, הליכה לחוף (3 דקות הליכה בנחת).
אבא ושלושת הגדולים יוצאים לשייט בקייאק מהחוף לרצועת החוף הצפונית לנו.
אמא והקטנטונת יוצאות לביקור במרפאת המטיילים (תודה לאל גילינו יום קודם שיש מרפאה כזאת ב-Walking Street).
אמא עם תקרית שריטה מתחת לעדשה מגרגר חול סורר, פצפונת עם תגובה אלרגית לטיטולים המקומיים.
טיפול מסור הכולל מתן אנטיביוטיקה, משחות וטיפות… מנוחה בחדר ופולו-אפ ביום למחרת.
אבא ושלוש הגדולים עושים חיים בקייאק ובחוף השכן. אנחנו נפגשים לקראת ערב ב"שביל הקופים", מרחק 10 דקות מהמלון, דרך יפהפייה עם קופים מדליקים שקופצים בין הסלעים ומטיילים בנחת בשביל. היו גם כמה חוצפנים שניסו לזלול לנו מהבמבה, ואכן יש להיזהר מאלה שמרגישים עם בני האדם יותר מידי בנוח.
חוזרים לחוף שלנו לנוהל שקיעת ערב אחרון בריילי-ביץ'.
9.5 יום רביעי
ארוחת בוקר, טבילת בוקר בבריכה, צ'ק אווט.
הפעם הזמנו את הנסיעה כולה מהמלון עצמו (יקר ב- 400 באט משאר הסוכנויות באי אבל הנוחות ממש משתלמת).
זה כלל ליווי לסירה, סירה פרטית שהוציאה אותנו מריילי חזרה לקראבי, קלאב קאר מהרציף לחנייה, וואו פרטי שהסיע אותנו לשדה התעופה בקראבי. וכך היה. מהיר, נוח ומפנק.
שדה התעופה בקראבי מיושן מאוד! אין בו אפילו מזגן. אלוהים כמה שחם שם.
הצ'ק אין לקח שעות, לוחות הזמנים של הטיסות לא היה אלקטרוני אלא עשוי כרטיסיות מושחלות ללוח… הופתענו מהרוח ההיסטורית שאפפה את המקום.
עלינו על טיסה עם חברת התעופה Tai Smile לבנגקוק.
מגיעים לבנגקוק
בהתאם להמלצות מהפורומים השונים, לקחנו מונית מהקומה למטה, ביציאה מהטרמינל, שם המוניות זולות באופן משמעותי. היעד: מלון הדירות Viva Garden Serviced Residence.
כבר מהדרך התקשרנו למסעדה של בית חב"ד והזמנו משלוח של ארוחת ערב למלון.
המלון נוח מאוד!! יש בו מכונת כביסה והתחלנו בכביסות כדי להגיע עם מינימום כביסות הביתה (המייבש לא עבד… נתקענו עם בגדים נקיים אך רטובים. שמנו לייבוש במרפסת. מה שהתייבש – מה טוב. מה שלא – חזר אחר כבוד לשק הכביסה…).
בבוקר טובלים בבריכת המלון הכיפית, יוצאים בבהלה בעקבות גשם זלעפות (לראשונה תפס אותנו גשם כזה בכל הטיול…), צ'ק אווט, שמים את המזוודות בשמירת חפצים ונוסעים לקניון סיאם, למוזיאון האקוואריום. מומלץ מאוד! נהיננו. בקניון יש גם מסעדה של האגן דאז ושל בן&ג'ריס, כך שאפשר להתפנק שם בכיף.
לוקחים מונית חזרה למלון, מזמינים טייק אוואי מבית חב"ד מהדרך, עומדים בפקקים הבלתי נסבלים של בנגקוק, מגיעים, מתארגנים על ארגון אחרון של המזוודות, אוספים את האוכל של בית חב"ד, מונית ויוצאים לשדה התעופה. 20 דק' נסיעה נטולות פקקים, ובלי לשים לב חלפו להם כמעט 3 שבועות קסומים.
עולים על המטוס, טיסת לילה של אלעל. ומגיעים הביתה למקרר מלא כל טוב שארגנו לנו הסבתות.
סיום מושלם למסע מדהים.